Kilpipajan tuotteiden käyttöehdot


Kilpipajan kilvet ei ole tarkoitettu tieliikennekäyttöön!


This is not a lawful vehicle license plate.

It is a Replica to be used as a souvenir only!


Kilpipajan tuotteiden käyttöä rajoittaa Suomessa kolme lakia:


1) Ajoneuvojen rekisteröintiasetuksen (893/2007) 23 §:n perusteella "ajoneuvossa ei saa käyttää eikä siihen kiinnittää muita kuin siihen kuuluvat rekisterikilvet tai siirtomerkit eikä muita sellaisia kilpiä taikka kirjain- tai numeroyhdistelmiä, jotka harhauttavasti muistuttavat rekisterikilpeä tai -tunnusta, siirtomerkkiä taikka jonkin valtion kansallisuustunnusta." Tästä, kuten muistakin auton varusteista vastuun kantaa ajoneuvon omistaja ja viime kädessä kuljettaja. Muun kuin virallisen kilven käyttäminen ajoneuvossa aiheuttaa 14 päivän päiväsakon, ja matkan keskeytymisen, mikäli alkuperäinen kilpi ei ole mukana.

2) Tieliikennelain 51 § määrittelee tarkasti kenellä on oikeus asettaa liikennemerkki tai muu liikenteen ohjauslaite, sekä tieliikennelain 56 § kieltää varsin yksiselitteisesti kiinnittämästä tien varteen mitään minkä voi erheellisesti tulkita liikennemerkiksi.


3) Rikoslain 33. luvun 1 §:n mukaan "Joka valmistaa väärän asiakirjan tai muun todistuskappaleen tai väärentää sellaisen käytettäväksi harhauttavana todisteena taikka käyttää väärää tai väärennettyä todistuskappaletta tällaisena todisteena, on tuomittava väärennyksestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi." Sekä 6 §:n mukaan "Todistuskappaleena pidetään tässä laissa asiakirjaa ja sen näköisjäljennöstä, merkkiä, leimaa, rekisterikilpeä, ääni- ja kuvatallennetta, piirturin, laskimen tai muun vastaavan teknisen laitteen tuottamaa tallennetta sekä automaattiseen tietojenkäsittelyyn soveltuvaa tallennetta, jos sitä käytetään tai voidaan käyttää oikeudellisesti merkityksellisenä todisteena oikeuksista, velvoitteista tai tosiasioista.”

 


Viranomaisten tulkinta em. lainkohtiin:

Trafilta saadun ohjeen mukaan, sellaisten kilpien valmistaminen, jotka voidaan sekoittaa kokonsa, sisältönsä tai ulkonäkönsä vuoksi oikeaan rekisterikilpeen on kielletty.  Mutta mikäli kilvet poikkeavat selvästi kooltaan, sisällöltään tai muodoltaan (esim. ei tunnuksia, jotka voisivat olla oikeasti käytössä), ulkonäöltään (esim. väreiltään) oikeista rekisterikilvistä, voidaan valmistaa ja myydä muuhun kuin ajoneuvoihin kiinnitettäväksi. Huomioithan myös, että Trafilta saadun ohjeen mukaan heijastavapohjaisten tuulilasikylttien käyttö on Suomessa kiellettyä.

Liikennevirastolta saadun ohjeen mukaan FIN Traffic sign 1960- kirjasintyypillä varustettuja kylttejä ei saa käyttää tieliikennealueella.

Kilpipaja.com Finland ei pysty vahtimaan sitä, mihin asiakas kilpiä käyttää, mutta Kilpipajalla on valmistajan vastuu ja me toimimme pelkästään annettujen lakien ja tulkintojen mukaisesti ilman poikkeuksia!

 

Voit tilata meiltä:


 1. 1)Rekisterikilven pienennöksen

Koska valmistamamme pienennös poikkeaa selvästi kooltaan, on asiaa valvovien viranomaisten mahdollinen väärinkäyttö helppo havaita. Kilpipaja ei ole valmistanut väärennöstä, vaan pienennöksen.


2) Replicakilven vain sellaisella sisällöllä tai kilpimallilla, jota enää ei voi olla käytössä (Poikkeuksena tuotantoyhtiöiden lavastekilpien elokuvatarpeet, joille toimitamme kilven kuin kilven)


3) Souvenirkilven


4) Preeglatun rekkarin, showkilven tai tuulilasikyltin

 1. -pelkästään nimellä varustettuja kilpiä, esim. ”PASI” ”VW” VOLVO” jne.

 2. -pelkästään numeroilla varustettuja kilpiä. esim. ”313”, ”020-202”,  ”05-4587045”

 3. -sekä kirjaimia että numeroita sisältävissä kilvissä tulee olla useampi kuin kolme kirjainta tai numeroa esim. ”LEENA-11” tai ”VW-1965”

 4. -USA MC (101x177 mm) kilven voit tilata vaikkapa oman autosi (vanhalla lyhyellä) rekisteritunnuksella (väliviiva toteutettu tarralla) tai keksimälläsi kirjain- ja numeroyhdistelmällä, vaikkapa ”MM-60” (Matti Meikäläisen 60-vuotislahja). Pitkän tai lähes EU-kilven sini-, puna- tai viherpohjaisena oman autosi rekisteritunnuksella vaikkapa osoittamaan autollesi varattua parkkipaikkaa


Emme valmista sinulle:

 1. -muita kuin edellä kuvattuja yhdistelmiä, sillä emme halua joutua kahden vuoden ”oppisopimuksella” Helsingin vankilaan oikeita rekisterikilpiä painamaan. Hupikilpien myyminen on sen verran mukavampaa puuhaa.

 2. -kuluneiden aitojen kilpien tilalle uusia, vaan näissä asioissa sinun tulee kääntyä lähimmän katsastuskonttorin puoleen

 3. -moottoripyörän perävaunun kilpiä. Tässä asiassa sinun tulee tehdä lisäkilpi hakemus katsastuskonttorille. lisäkilpihakemus

 4. -auton rekisteritunnuksia muistuttavia kilpiä (AB-1, ABC-1, AB-12, ABC-12, AB-123, ABC-123 valkoiselle tai mustalle pohjille

 5. -erityiskilpiä muistuttavia kilpiä Tarkemmat ohjeet

 6. -diplomaattikilpiä muistuttavia kilpiä eli C-alkuisia kilpiä siniselle pohjalla

 7. -traktorin rekisteritunnuksia muistuttavia kilpiä (12-AB, 123-AB tai 123-ABC) keltaiselle pohjalle mustilla tai punaisilla merkeillä

 8. -moottoripyörän rekisteritunnuksia muistuttavia kilpiä  (AB-1, ABC-1, AB-12, ABC-12, AB-123, ABC-123 tai 1-AB, 1-ABC, 12-AB, 12-ABC, 123-AB, 123-ABC) valkoiselle tai mustalle pohjalle

 9. - "tuhmia" sanoja, sillä haluamme varjella yrityksemme mainetta


Sivu on optimoitu Safari selaimelle   © Kilpipaja.com Finland 2010-2022